Kuidas traditsiooniline hiina meditsiin on muutnud minu füüsilist ja vaimset tervist paremaks

Hakkasin Hiina arsti juures käima kümmekond aastat tagasi, kui lõpetasin õpetajatöö ja tervisekindlustuse. Kuigi ma olin üsna üllatunud, et pärast stressirohke töökoha lõpetamist ei vajanud ma enam kindlustust. Kuid kuna ma tahan ikkagi iga-aastaseid tervisekülastusi teha ja pean nagunii oma taskust maksma, otsustasin proovida traditsioonilist hiina meditsiini (TCM).

Olin meeldivalt üllatunud, kui avastasin, et nende praktikad on täielikud vastandid konveieri, virnastatud vastuvõtustiilis arstidele, millega oleme harjunud.

Hiina arsti juures käimise ajal alustavad nad konsultatsiooniga. Viimasel kohtumisel olin nii emotsionaalne, et konsultatsioon tundus pigem teraapiaseansina, milles tegelikult asi ongi. TCM-is mõistavad nad, kuidas teie vaimne ja emotsionaalne tervis teie füüsilist tervist mõjutab. Nii et enne väliste sümptomite käsitlemist rääkige sellest, mis toimub sisemiselt.

Minu jaoks oli sellel konkreetsel kohtumisel aga vaimustav see, et arst astus sisse, vaatas korraks mu nägu ja ütles siis, et mu neerufunktsioon on seiskunud. Siis ütles mulle, et mu vasaku põlve valu ja unepuudus on algpõhjus. Täpsus on laitmatu!

Lisaks visuaalsele vaatlusele loeb mu Hiina arst mu pulssi, uurib mu kõrvu või silmi ning hindab isegi häält vibratsiooni põhjal. Mind hämmastas see kõik, nii et sukeldusin TCM-i sügavamale ja sain teada, et nende tähelepanekud võimaldavad neil tuvastada tasakaalustamatuse allika, millised organid on seotud ja millised meridiaanid on mõjutatud.

Pärast vaatluse lõppu tehakse teie keha energiavoogu tasakaalustava ravina nõelravi ja massaaži.

TCM on iidne tava, mis keskendub teie keha energiavoo tasakaalustamisele. Harjutus põhineb mõistmisel, kas teie Qi-energia voolab korralikult, ja kui mitte, siis mõtleme välja, kuidas harmooniat taastada.

Olenemata sellest, kas põete mõnda konkreetset haigust või soovite lihtsalt üldist heaolu säilitada, on Hiina arsti juures käimisel palju eeliseid. Viimase 10 aasta jooksul olen külastanud enda oma kümneid kordi tervikliku enesehoolduse praktikana. Olen alternatiivsete heaolutavade uurimise suur pooldaja, eriti kui teil pole juurdepääsu traditsioonilistele kindlustusplaanidele. See oli minu jaoks nii, kui ma esimest korda käima hakkasin, nii et see leevendas mu mõtteid mu tervise osas.

Pro näpunäide: otsige Google’ist Hiina arste ja oma linna!

Oma traditsioonilise lääne arsti jaoks käitun nagu patsient. Hiina arsti juures koheldi mind kui inimest.

Minu kogemuse põhjal, eriti pärast sünnitust kahes haiglas ja peaaegu kümme aastat TCM-i praktiseerimist, on meditsiinisüsteemil oma Ida ja Lääne veiseliha. Usun kogu südamest, et ida kultuurid keskenduvad tõesti heaolule, samas kui lääne meditsiin keskendub raha teenimisele. Mustanahaliste naiste arv, kes on kogenud meditsiinitöötajate väärkohtlemist ja usaldamatust. Pärast külaskäiku jäävad meid sageli keerlevad küsimused, tekitades tunde, et meie vajadused pole olulised, ja naeruvääristatakse, et tahame oma eelistusi austada.

Lisaks mustanahaliste naiste väärkohtlemisele lääne meditsiinis näib, et fookus on pigem pillide väljakirjutamisel ja kirurgilistel saatekirjadel kui algpõhjuse käsitlemisel.

Ida meditsiin seevastu keskendub inimesele tervikuna, mitte ainult sümptomitele. See tundub peaaegu nagu teraapiaseanss, mis on ühendatud traditsioonilise arstivisiidiga, mis põhineb hoolitsel ja murel.

Teid hämmastab, kuidas traditsioonilist Hiina meditsiini on kasutatud tänapäevaste vaevuste raviks ja üldise heaolu edendamiseks. Mõned levinumad põhjused, miks inimesed Hiina praktikutelt abi otsivad, on viljatus, ärevus, unetus, keha- ja seljavalu.

Kas kaaluksite proovida mittetraditsioonilisi heaoluvõtteid, nagu Hiina meditsiin?

Feature pildi autor RuslanDashinsky

Source link

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *